Afscheidsceremonie 

Als iemand die je lief is overlijdt, komt er in korte tijd heel veel op je af. 

Een goede uitvaartondernemer/neemster neemt je gelukkig veel zorg uit handen.

Het vormgeven en leiden van een mooie, persoonlijke afscheidsceremonie laten zij steeds vaker over aan een ceremonieel spreker. Je kunt mij zelf benaderen, misschien kennen wij elkaar al wel, of ik word aanbevolen door de uitvaartonderneming.

Een dag of twee dagen na het overlijden van je dierbare, als de uitvaartonderneming het meeste regelwerk in gang heeft gezet, is er alle ruimte voor een gesprek. 

Ik heb de tijd om naar jullie verhalen, mooie herinneringen en leuke anekdotes te luisteren.               En wees gerust, ik heb genoeg vragen om een gesprek op gang te brengen. 

En welke muziek zou je willen horen, zou je foto's willen laten zien, zijn er sprekers, is er behoefte aan een persoonlijk afscheidsritueel of heb je hulp nodig bij het schrijven van een gedachteniskaartje?     Ik help jullie daar waar nodig. 

Samen bereiden we zo een mooie, persoonlijke afscheidsceremonie voor.

Twee dagen voor de uitvaart lees ik mijn toespraak in alle rust aan jullie voor. 

Raakt de toespraak jullie? Kloppen de feiten? Missen jullie nog iets? Is het goed afgestemd op de andere sprekers? Uiteraard nemen we de gehele afscheidsceremonie nog een keer goed door. 

Ik zorg ervoor dat een draaiboek, beeld en muziek bij de uitvaartondernemer/neemster en de locatie voor de afscheidsceremonie terechtkomt.

Op de dag van de uitvaart ben ik ruimschoots op tijd aanwezig, om alles voor te bereiden en niets aan het toeval over te laten. We ontmoeten elkaar vanzelfsprekend nog even voordat de afscheidsceremonie gaat beginnen.

Een paar weken na de uitvaartplechtigheid kom ik graag nog een keer langs, om na te praten.