Afscheidsceremonie

Ceremonieel spreker

Als iemand die je lief is overlijdt, komt er in korte tijd heel veel op je af. 

Een goede uitvaartondernemer/neemster neemt je gelukkig veel zorg uit handen.

Het vormgeven en leiden van een mooie, persoonlijke afscheidsdienst laten zij steeds vaker over aan een ceremonieel spreker. Je kunt mij zelf benaderen, misschien kennen wij elkaar al wel, of ik word aanbevolen door de uitvaartonderneming.

Een dag of twee dagen na het overlijden van je dierbare, als de uitvaartonderneming het meeste regelwerk in gang heeft gezet, is er alle ruimte voor een gesprek. 

Ceremonieel Spreker ELke van Bezouw

Ik heb de tijd om naar jullie verhalen, mooie herinneringen en leuke anekdotes te luisteren. En wees gerust, ik heb genoeg vragen om een gesprek op gang te brengen. Eenmaal thuis, verpak ik jullie woorden in pakkende teksten die goed bij jullie en jullie dierbare overledene passen. Ook schrijf ik, indien gewenst, op vlotte en verhalende wijze een mooi “in memoriam”.

En welke muziek zouden jullie willen horen, willen jullie foto’s laten zien, zijn er sprekers, is er behoefte aan een persoonlijk afscheidsritueel of hebben jullie hulp nodig bij het schrijven van een gedachteniskaartje? Ik help jullie daar waar nodig.

Samen bereiden we zo een mooie en persoonlijke afscheidsdienst voor.

Als mijn teksten klaar zijn dan leg ik ze aan jullie voor.

Raakt het jullie? Kloppen de feiten? Missen jullie nog iets? Is het goed afgestemd op de andere sprekers? Is er onderling geen overlap met elkaar? Heel zorgvuldig nemen we zo de gehele dienst nog eens door. 

Bovendien zorg ik ervoor dat een draaiboek, beeld en muziek tijdig bij de uitvaartondernemer/neemster en de locatie voor het afscheid terechtkomt.

Op de dag van de uitvaart ben ik ruimschoots op tijd aanwezig, om alles voor te bereiden en niets aan het toeval over te laten. We ontmoeten elkaar vanzelfsprekend nog even voordat de dienst gaat beginnen.

Het overlijden van een dierbare is verdrietig, onwerkelijk en vaak niet te bevatten. Met veel liefs help ik jullie met een warm en liefdevol afscheid. Een afscheid dat jullie ook troost biedt en de kracht om straks verder te gaan.

Tarief afscheidsceremonie

Vinden voorbereiding en de uitvaart zelf in de provincie Noord-Brabant plaats, dan reken ik een tarief van € 695,00 inclusief reiskosten.

Buiten de provincie Noord-Brabant reken ik een tarief van € 750,00 euro inclusief reiskosten.

Mijn factuur kan in de nota van de uitvaartonderneming worden opgenomen. Dit gebeurt meestal als ik via de uitvaartonderneming met jullie in contact gebracht ben.

Bovendien is het mogelijk om, als jullie een uitvaartverzekering hebben, deze deels te gebruiken voor het voldoen van mijn factuur.

Scroll naar boven