Ervaringen afscheidsceremonie

met veel liefs

En dan is de uitvaart achter de rug…

Ik hoop dat jullie de afscheidsceremonie een mooie, fijne en waardevolle gebeurtenis op de dag van de uitvaart hebben gevonden. We hebben verdriet, gemis, herinneringen maar ook liefde en steun gedeeld en ik hoop dat het jullie troost heeft geboden. 

Ik heb het met heel veel liefs voor jullie gedaan. 

Mochten jullie je ervaringen willen delen op deze site, stuur mij dan een berichtje via het contactformulier. Dank!!

Beste Elke, wat heb jij vanmiddag een prachtig afscheid van mijn zwager verzorgd. Niet alleen hoe je de bijeenkomst leidde, maar ook en vooral de verhalen die je vertelde. Heel knap en mooi gedaan. Veel dank, hartelijke groet,
Ruud
Beste Elke, alle vrienden waren onder de indruk van de perfecte organisatie van het afscheid van Maerten. Bedankt daarvoor, groet
Cees
Graag wil ik je nogmaals bedanken dat je ons "aan de hand hebt genomen" door het afscheid van mijn moeder heen. Mede dankzij jou had het niet mooier gekund. Je hebt ons als gezin heel goed aangevoeld, dat is een gave... Wij hadden het niet beter kunnen treffen!
Van een dochter over het afscheid van haar moeder
Lieve Elke, Wat heb jij van de dienst voor mama iets moois en warms gemaakt. We hebben zoveel complimenten gehad over de dienst en eigenlijk zijn ze ook voor jou. We hebben de samenwerking ondanks het corona gebeuren toch heel prettig gevonden. We willen jou dan ook via deze weg heel hartelijk bedanken voor alles. Groetjes Frie, Angela en Fanny
Van de familie Schoormans over het afscheid van Francien
Ik wil je hartelijk bedanken voor je inzet die je heb getoond voor en tijdens de bijeenkomst voor mijn vrouw Sylvia. Wat een mooie reacties heb ik gehad voor de manier waarop jij het heb gepresenteerd. Mensen vonden het geweldig en wisten niet dat dit een mogelijkheid was om dit totaalplaatje zo te beleven. Alle eer voor jou.
Van Henk Remijn over het afscheid van zijn echtgenote Sylvia
In een erg verdrietige tijd komt dan Elke bij je binnenlopen. Er gaat meteen een erg prettige rust van haar uit. Ze luistert ècht naar je, neemt alle tijd, en kan alles wat ze aangereikt krijgt werkelijk prachtig vertalen naar een ontzettend mooie, warme afscheidsdienst. Het verdriet krijgt een mooie glans opgelegd en balmt als het ware je hart door de wijze waarop Elke vorm geeft aan het geheel. Wij kijken met een warm gevoel terug op een prachtige dienst. Lieve Elke, heeel erg bedankt!
Van Aldy de Krom over het afscheid van haar oom Piet
Wij willen je hartelijk danken voor de zeer prettige samenwerking tijdens het regelen van ons pap's zijn begrafenis. Het was alles behalve een standaard verhaal. Je hebt er iets heel moois van gemaakt. Liefs, Jannie en Ruud, John en Helmi
Van John en Jannie van Gils over het afscheid van hun vader Jan van Gils
Nogmaals dank voor jouw bijdrage aan de uitvaart van oom Wil. Je hebt mij geraakt met je mooie woorden. Het was warm, dierbaar en vooral erg persoonlijk. Ik ben onder de indruk hoe je na twee gesprekken met mijn ouders (en uitpluis-werk) zo treffend hebt kunnen verwoorden wie oom Wil voor ons was. Het was van alle kanten maatwerk, chapeau!

Het openingsgedicht had je niet treffender kunnen kiezen! Zou je dat aan mij willen mailen? Ik lees het heel graag nog eens na. En zal dan met warme herinneringen terugdenken aan de uitvaart en met een glimlach terugdenken aan oom Wil.
Pauline Sterenborg over het afscheid van haar oom Wil
De dood is een oneerlijke gesprekspartner. Terwijl je eigenlijk wanneer je iemand verliest, wie dan ook, alleen maar met juist die gesprekspartner zou willen praten, nog een vraag, nog een woord, een geluid of zelfs maar een glimlach. Maar dat kan niet. Daarom wilde ik bij de uitvaart van mijn broertje, die helaas veel te jong overleden is, iedereen toch nog met hem laten praten. Ik wilde alle geluiden laten horen, al zijn verschillende karaktertrekjes en dit vanuit alle verschillende gezichten die hij in zijn leven gekend heeft. Maar hoe geef je dit vorm, wanneer verdriet de overhand heeft en emoties de kar van de achtbaan trekken. Dan is het enorm moeilijk om hier een rode draad in te vinden. Wij vonden deze rode draad in Elke. Vanaf het moment dat ze binnenkwam en plaatsnam aan de overvolle familietafel vol rouwende mensen voelde het goed. Ze pikte de juiste informatie uit onze chaotische verhalen en durfde de goede vragen te stellen. Ze stelde ons op ons gemak en gaf mij het gevoel dat alles goed zou komen op een manier zoals Symen het zelf het liefste zou hebben gezien. Tijdens de uitvaart opende Elke met een gedicht geschreven op basis van onze verhalen over Symen. Dit was zo raak, en zo waar dat het bijna leek of ze Symen kende en samen met hem dit gedicht heeft geschreven voor ons! Tijdens de uitvaart heeft ze middels de sprekers vorm gegeven aan deze moeilijke en zware gebeurtenis. Met vaak meer een lach dan een traan is het uiteindelijk het mooiste afscheid ooit geworden! Het heeft al onze verwachtingen overtroffen en ik heb er oprecht van na zitten genieten. Nog steeds als ik terugdenk aan de uitvaart krijg ik een lach op mijn gezicht, en dit is mede dankzij Elke! Bedankt!!
Van Meghan van den Heuvel over het afscheid van haar broer Symen van den Heuvel
Dank voor al jouw goede zorgen. Het is echt zo'n mooie afscheidsbijeenkomst geworden. Jij bent daar echt zeer belangrijk in geweest en we zullen je daar altijd dankbaar voor zijn.
Van Wieteke over het afscheid van haar schoonmoeder Nel Haen
Scroll naar boven